elo 112011
 

image

Katsoin jo eilen puhelimella netin kautta että täydennyspaketti oli saapunut, tälle päivälle jäi vain kysymykseksi mahdolliset tullit ja arvonlisäverot. Mitään maksettavaa ei kuitenkaan tullut.

Ruoat on nyt pakattu rinkkaan. Oliiviöljyä, maitojauhetta, mausteita sekä jälkkärikeksit ja kaaossuklaata hain vielä kaupasta. Ja banaanin ja jogurttia, sillä aamulla oli huono olo enkä syönyt muuta kuin omenan ja join loput mehut. Eilisestä iltapalasta tarttui huono vointi, epäilen sitä uskomattoman kallista meetvurstia. Muuten oli kyllä hyvä iltapala kun paahdoin leipää kaasukeittimellä ja tuulisuojan reunojen päällä. Mutta tänään jäi sitten vähän ruokaa syömättä olon takia, ei sillä tosin niin suurta merkitystä ole tällä matkalla jos muutama euro menee hukkaan. Olon parantuminen ja matkan jatkuminen on tärkeämpiä.

Yksi välineasia on jäänyt kertomatta. Kilpisjärveltä ensimmäisen viiden kilometrin matkalla meni toinen nilkuttimen (säärystimen) kuminauha poikki, eli molemmat varanauhat nyt käytössä. Tähän tosin varauduin jo taustajoukon avustuksella, Kilpisjärven paketissa tuli kuminauhaa varalle, aika sopivaan aikaan.

Lähden nyt kävelemään maantietä pariksi päiväksi, voi venyä kolmannellekin, koska matkaa voi olla se 50-60 kilometriä. Sitten maastoon ja kohti maailman pohjoisinta mäntymetsää, Stabbursdalenia, joka on yhden aikaisemman käynnin perusteella mukava paikka. Kalottireitti muuten päättyi tänne, tarkoittaa että maantien jälkeen etsin omat polkuni, jos niitä on oikeaan suuntaan.