elo 102011
 

image

image

Olen nyt viettämässä lepopäivää lähellä Kautokeinoa, pilvisessä ja sadekuuroisessa säässä.

Toissapäivänä kun kalottireitti kulki tien yli, päätin mennä Kaitokeinoon seuraava.q päivänä, päivää aikaisemmin kuin olin suunnitellut, koska matka oli niin lyhyt tietä pitkin. Samana iltana yritin syödä loput ruoat pois, mikä osoittautuikin vaikeaksi. Pari voileipäkeksiä, pähkinöitä ja yksi annos couscousia jäi syömättä.

Illalla kävin joella head & shoulders -pesulla, kattilan avulla, ennen suureen kaupunkiin saapumista.

Kautokeino oli paljon suurempi kuin odotin, ainakin asuinrakennuksia on hyvinkin paljon. Kauppa jonka minä löysin ei kylläkään ollut kovin suuri, mutta kaikki tarvittava löytyi.

Mutta mihin hintaan. Abiskossa ja Kilpisjärvellä meni noin 30 euroa parin päivän ruokiin, täällä ostin hieman enemmän, ehkä 10:llä eurolla enemmän, ja mitä se maksoi? 80 euroa. Ei helvetti. Ei loppusummalla tällä reissulla ole niin väliä, kunhan jaksan jatkaa matkaa, mutta silti.

Tässä hintaesimerkkejä: pieni kurkku 3 euroa, valkohomejuusto 150 g 4 euroa, litran mehutölkki 2,8 euroa, puoli kiloa viinirypäleitä 4,3 euroa, 0,33 olut 2,7 euroa, parin sadan gramman karkkipussit noin 5 euroa, kirsikkatomaatit 175 g 4,5 euroa, pieni sitruunakakku 4 euroa ja lopuksi 200 grammaa meetvurstia vain 8 euroa.

Illalla paistoin sitten nuotiolla makkaraa ja pekonia oluen kanssa, jälkkäriksi halpaa kakkua. Leiripaikka on kyllä oikein kiva ja eilen illalla järven ollessa tyyni tällä rannalla oli kiva paistella nuotiolla. Oli muuten ensimmäinen nuotio vaelluksillani. Seurana oli itävaltalainen pariskunta, joiden neljän hengen seurueen kanssa olen kulkenut melko samaa tahtia Somasjärveltä asti. Seurueen toinen pariskunta tuli tiellä vastaan kun lähdin Kautokeinosta, seurueen jakautuminen oli jäljelle jääneiden onni sillä nyt saatoin hieman jakaa herkkujani, mutta neljälle ei olisi riittänyt. Juotiin myös itävaltalaismiehen luumuviinan loput pois, josta he eivät olleet itse pitäneet, eikä se kovin hyvää ollutkaan.

Auringonpaiste olisi tänään hyvä jotta saisin akkuja ladattua ja olisin voinut pyykkiäkin pestä, mutta nyt näyttää sateiselta. Kameraam on vielä yksi täysi akku kamerassa olevan lisäksi, mutta puhelimesta loppuu kohta. Olin suunnitellut selviytyväni tulevasta tylsästä maantiekävelystä kuuntelemalla musiikkia, mutta tällä hetkellä ei näytä onnistuvan, ellei sää kirkastu huomiseen iltapäivään mennessä.

Nyt siis vain makoilen teltassa.