elo 242011
 

image

image

Olen täällä, Lakselvissa, 65. päivänä, luulisin. Viisi etappia seitsemästä takana, kaksi siis jäljellä.

Aloitan lupauksella ja lähetän kiitokset sekä terveiset Kolmelle Kalastajalle, oluenne maistuivat hyville Stabbursdalenissa.

Lepopäivä meni kuvaillessa puolipilvisessä säässä, yöllä näkyi jo joitain tähtiä, Jupiter on tosin näkynyt kuun vieressä jo pidempään. Eilen oli enemmän pilvistä kun siirryin lähemmäs tietä, kävelyä ei tullut kuin jotain kuuden ja kahdeksan kilometrin välillä. Illalla alkoi sataa, mutta se loppui aamulla ennen lähtöä. Tänään oli sitten 12 kilometrin kävely tietä pitkin tänne Lakselviin, meni tuokin helposti kun oli rinkka tyhjänä ruoasta.

Hain äsken täydennyspaketin postista, virkailija sanoi ettei löydy, mutta tarjosin vielä lähetystunnusta niin paketti löytyi. Ruoat rinkkaan, kaupasta jotain syömistä lounaaksi, sitten seuraavalle etapille, joka alkaa tiellä kävelyllä. En ole vielä kartasta katsonut kuinka pitkä pätkä tiellä on, mutta kävelen sen verran kuin huvittaa.

Tämä seuraava etappi Lakselvista Tanaan on kartalla poluton, mutta jos maasto on avomaalla kuten edellisellä, pärjään vallan mainiosti. Jokia koitan vältellä kulkemalla lähellä vedenjakajaa, nyt on vedet kyllä muutenkin matalalla ja pysyykin ilman kovia sateita.

Toiminta jatkuu nyt, kirjoittelen taas muutaman päivän päästä, tai kun on verkkoa.

  2 kommenttia - “Kautokeino – Lakselv, osa 4”

 1. Hei Mikko!
  Terveiset meiltä kaikilta, jotka osallistuivat eiliseen serkkutapaamiseen.
  Toivottavasti sinäkin pääset seuraavalla kerralla mukaan.
  Täällä on hiostava, aurinkoinen kesäsää. Liekö tämän kesän viimeinen.
  Nyt on luvassa sateita ja viileää säätä viikoksi.
  Sait näköjään jo joulupaketin. Oisko seuraavana pääsiäispaketti.
  Hyvää jatkoa sinulle toivoo Anneli ja Hessu