heinä 182011
 

image

image

Aamupala syöty, hampaat pesty ja rinkka puoliksi pakattu. Teltta vielä kasaan ja matkaan.

Olen päivämatkoissa hieman edellä tarvetta, joten voin ottaa rennommin tästä eteenpäin. Ensimmäisenä päivänä Abiskosta kävelin noin 25 kilometriä, kun tien läheisyydessä kulkenut Rallarvägen oli niin helppokulkuinen. Ja koska pohjoiseen käännyttyäni tien yli ei ollut hyviä leiripaikkoja ennen Pålnostugan ympäristöä.

Seuraavana päivänä oli paljon nousua, 500:n metrin luokkaa, ja kävelin vain noin kymmenisen kilometriä. Osin sen takia, että jäin hyvään kuvauspaikkaan, mutta olosuhteet yöllä olivat paksua sumua, eli harmautta.

Eilen kuljin taas pidemmän siivun kun maasto oli helppoa. Olen nyt Altevatnetin pohjoisrannalla. Otin vähän etumatkaa raskaammille osuuksille. Tänään on 28. päivä vaelluksella, ja aivan tarkkaa tietoa seuraavasta leiripaikasta ei ole, katson kuinka jaksan kävellä.

Sää on ollut puolipilvistä ja viileää, öisin jopa kylmää. Tänään aamulla satoi kovan kuuron verran ja tuulisena päivä jatkuu. Kylmissä öissä on ollut se hyvä puoli, että hyttyset lamaantuvat.

Ainoa varusterikko tähän mennessä on ollut säärystimen, tai oikeammin nilkuttimen, joka estää roskien pääsyn kenkiin, kengän ali menevän kuminauhan katkeaminen. Niitä minulla oli kaksi varalla, nyt enää yksi, ja toinenkin on venynyt jo jonkin verran. Tämä sattui jo pari päivää ennen Abiskoon saapumistani.

Mutta jos nyt purkaisin teltan ja lähtisin kävelemään. Muutamaan päivään ei taas ole puhelinverkkoa, eli blogihiljaisuus.