heinä 092011
 

Ensin sivuhuomautus blogista. Jos kommentoit, katso kyseisen artikkelin kommentit myöhemmin uudestaan, sillä vastailen niihin.

Maastossa auringonpaistetta on riittänyt. Parina yönä on muutama pisara tippunut ja eilen oli yhden salaman ukkospilvi ja myöhemmin kävelin muutaman kilometrin sateessa. Korkeammalla olevissa järvissä on vielä öisin esiintynyt jäätymistä, huomaa ilman kylmenemisen heti kun aurinkp laskee tuntureiden taakse. Tänään on ollut puolipilvistä ja hyvin voimakas tuuli.

Päivämatkojen tavoitteet ovat täyttyneet useana päivänä, mikä nostaa motivaatiota. Joinain päivinä liikkeelle lähdöstä ensimmäiset 10 kilometriä ovat puurtamista, loppumatka menee sitten helposti. Toisinaan taas lähtee hyvin, mutta viimeiset muutama kilometriä voivat olla väsyttäviä. Eilen oli noin 12 kilometrin hiekkatietaival, mutta se meni lenkkareilla kevyesti.

Olen nyt Gautelisvatnetilla, päivämatkan puolivälin tienoilla ja matkalla Caihnavaggiin. Aamupaloja on vielä neljälle kerralle, eli sen jälkeen Abiskossa ostamassa kaupasta jotain hyvää. Vaikkakaan en ole ruokiin kyllästynyt vielä. Tänään on muuten menossa 19. päivä matkalla.

Ruoissa muutosta sen verran, oikeastaan heti alusta jo mennyt näin, eli käytän siemenet illallisessa enkä välipaloina. Varusteissa samaten heti alusta asti muutos, neopreenitossut vain leirikäytössä, lenkkareilla vesien yli. Lenkkareiden pohjat eivät tosin pidä yhtä hyvin kuin tossujen kuminappulat.

Parina iltana on ollut hyvät olosuhteet kuvailla, yleensä siellä puolenyön ja kolmen välillä.  Katsotaan sitten muutaman kuukauden päästä mitä on saanut aikaiseksi. Hyvä että kuvauksellisia olosuhteita on ollut, muuten jalustan kantaminen mukana näin keskikesällä voisi harmittaa, sillä öitä lukuun ottamatta sitä en ole käyttänyt. 

  2 kommenttia - “Ritsem – Abisko, osa 2”

  1. moro! mitäs sinne pohjoiseen kuuluu? yritit vissiin soittaa lauantaina, yritin soittaa takas mut ei saanu yhteyttä.. tääl on ollu ihan törkeen kuumia päiviä, 32 oli parhaimmillaan/pahimmillaan, jälkimmäinen ainakin mun osalta. äijä hikoo ku pieni sika ;-) oon seurannut sun blogia joka päivä, ihan kiva lukee ja kattoo kuvia et missä oot! kuvia voi pistää enemmänkin.. mul ois vielä kolme viikkoa töitä ja sit alkaa kesä/isyysloma, todennäköisesti vietetään ensimmäiset kaks viikkoo mökillä ja viimisen kas viikkosen suunnitelmat on vielä auki. varmaan meen käymään kalassa kymi-joella ja voishan tuota uutta fillariakin käydä vähän rääkkäämässä! :-) by the way, jami kasvaa kovaa vauhtia ei tykkää lähtee konttaamaan vaan ettii kokoajan jotain tukea mistä voi nousta ylös. koht on vahtiminen ku pikku-mies lähtee liikenteeseen! hampaita on jo noin 7-8, saanu muutaman kerran jo tuntee pikku naskalit sormessa..
    nauti luonnon rauhasta! t:broidi :-)