kesä 212011
 

image

Hetki sitten siirryin maaston puolelle, vaikka alkumatka kyllä meneekin pientä soratietä pitkin ylös tuntureille.

Sadetta tuli koko matkan Ruotsin ja Norjan halki, mutta nyt ei onneksi satunnaisia pisaroita kummempaa tipu niskaan. Sää on muuten viileä ja tuulinen.

Nyt alkaa vaelluksen ensimmäinen etappi ja blogihiljaisuutta kestää noin 8 päivää. Tunteet ovat sekavat, mutta vähän kerrallaan eteenpäin. Hyvää juhannusta lukijoille.

  4 kommenttia - “Maastoutuminen”

 1. Moi!
  Voi kehveli minkä tunturikaipuun minulle aiheutit näillä jutuilla ja kuvilla! Tällaiset pitäisi kieltää! Nyt joudun pakkaamaan rinkan ja lähtemään taas Sarekiin!
  Terveisin Eila:)

  • En aio olla pahoillani tällaisen tunteen herättämisestä ;)

   Eikä tämä jää yksipuoliseksi. Joku kun mainitsee lähtevänsä vaeltamaan, syttyy itsellenikin suuri halu päästä takaisin tuntureille. Olen miettinyt mahdollista vaelluskohdetta tälle kesälle, joudun todennäköisesti tyytymään parin viikon reissuun, jolloin Sarek sopisi hyvin kohteeksi, varsinkin kun en ole siellä vielä käynyt. Kiitos sen alueen olemassaolon muistutuksesta! :)

 2. Sinulla on vissiin järkkäri? Ota pitkä lasi mukaan Sarekiin. Siellä on täysin mahdollista saada napatuksi kuva karhusta. Missään muualla en ole nähnyt niin isoja hirviä ja niin isoina laumoina.
  Pokkarilla otin nättejä maisemakuvia mm. Rapaetnon latvoilta Skarjan luota.

  Sarek tarjoaa paljon kivirutakkoa, kahlausta ja pajukkoa, joista se pajukko mielestäni kamalinta. Lapin kaikki hyttyset asuvat Sarekissa.

  Sarekiin on päästävä takaisin.

  Terv. Eila:)

  • Hirviä laumoina? Mä oon nähny parhaimmillaan kolme yhdessä.

   Kevyemmällä varustuksella kivikoissa kulkeminen sujuu välillä todella mukavasti vain kiveltä toiselle astuen, mutta tiheä koivikko tai pajukko runsaalla aluskasvillisuudella voi olla hyvin ikävää, etenkin hyttysten kanssa. Karttaa katsellessa alkoi kuume nousemaan, mutta jos kaikki Lapin hyttyset ovat Sarekissa, pitää vielä harkita ;) Tai lähteä syksyllä kun tähdetkin ilmestyvät. Pimeä yö avotunturissa, tähdet, matalalta paistava kuu valaisee tuntureiden seinämät. Ja sitten aurinko paistaa pilvettömältä taivaalta, huipuille on satanut ensimmäiset lumet ja ilma on raikas. Kuume nousee liikaa, pitäisi pystyä töissäkin käymään…