syys 052011
 

Olen nyt leiriytyneenä Tenon rannalle, eli Tana saavutettu.

Kävin hakemassa kaupasta ruokaa tälle päivälle ja huomiselle aamulle. Sääennuste on yöstä aamupäivään vähäistä sadetta, koko loppuviikoksi olisi hyvää ja lämmintä säätä, täällä Tanassa öisin yli kymmentä ja päivisin 15:n tienoilla, Vardössä päivisin muutaman asteen vähemmän. Minä toki nousen huomenna muutaman sata metriä ylemmäs ylängölle, lämpötilat laskevat sen mukana.

Viimeisen täydennyspaketin pitäisi löytyä postista, ainakin Norjan postin nettisivujen mukaan on noudettavissa.

Tästä etapista on hieman ristiriitaisia tuntemuksia. Oma reitti löytyi aika hyvin lopun soita lukuun ottamatta, samoin maasto oli ihan hyvää kuljettavaa muutamaa viimeistä päivää lukuun ottamatta, jälleen soiden takia. Eivät kosteikot tai niiden reunoilla olevat varvikot miestä pysäytä, ne vain ovat ikävämpiä kulkea ja fyysisesti rasittavia. Tämä oli ennakkoon itseäni eniten mietityttänyt osuus, mutta nyt se on vaellettu.

Huomenna alkaa sitten viimeinen etappi. Nyt on hyvä olo kun peseydyin ja sain uutta ruokaa. Puhtaat vaatteet tekisivät vielä paremman olon, mutta olosuhteet eivät ole olleet kuivaavat. Yksi vinkki on antaa joka toimii ainakin fleecekerrastolla; kääntää vaatteet ympäri jos ei pääse pesemään, se ei täällä haittaa jos saumat ovat ulkopuolella.